Yasin byn svt

Exklusivt: Yasin – SVT Play

Exklusivt: Yasin | SVT Play

18 dec. 2022 — Tillsammans med artister som Yasin och Jaffar utgjorde han rappkollektivet Byn block entertainment. Som uppvuxen i Stockholmsförorten Tensta …

I oktober 2020 gjorde Edit en unik intervju med Yasin, Sveriges kanske mest kontroversiella rappare. I juli 2021 döms han för förberedelse till kidnappning under våren 2020. När intervjun gjordes var han inte misstänkt för något brott. Samtalet utgår från Yasins nysläppta musik, som han vunnit priser för, och han pratar om viljan att lämna sitt kriminella liv, hur den nya musiken speglar det och att detta kritiserats av fansen.

Han lämnade gangsterrappen: “Vill inte ha vikten på mina axlar”

Han lämnade gangsterrappen: “Vill inte ha vikten på mina axlar” | SVT Nyheter

4 juni 2021 — Grammisgalans mest omtalade och kontroversiella artist, den brottsmisstänkta rapparen Yasin, prisades för årets hiphop.

Gangsterrappen toppar streaminglistorna, samtidigt har flera stora namn lämnat musikbranschen. Ille Freeway raderade tidigare i år alla sina låtar:   – Tolvåringar reciterade mina texter som om det vore något religiöst. Jag tänkte nej. Jag ska inte vara anledningen till att de pratar så.

Grammis till galans mest kontroversiella artist – häktade Yasin

Grammis till galans mest kontroversiella artist – häktade Yasin | SVT Nyheter

21 mars 2021 — Häktade rapparen Yasin Byn blir årets artist och årets hiphop-artist på P3 Guld – trots massiv kritik mot nomineringen.

Grammisgalans mest omtalade och kontroversiella artist, den brottsmisstänkta rapparen Yasin, prisades för årets hiphop. Han kunde inte närvara på galan eftersom han sitter häktad, åtalad för misstänkt inblandning i kidnappning av en annan känd artist.

Yasin prisad på P3 Guld – dilemmat långt ifrån löst

Yasin prisad på P3 Guld – dilemmat långt ifrån löst | SVT Nyheter

27 maj 2021 — Planen är att förhandlingarna ska vara avslutade vid klockan 13. SVT Nyheter direktrapporterar. SVT-avatar. Clarence Frenker. SVT.

Häktade rapparen Yasin Byn blir årets artist och årets hiphop-artist på P3 Guld – trots massiv kritik mot nomineringen. En värdig pristagare rent musikaliskt, enligt Kulturnyheternas musikkritiker Tali da Silva, men dilemman som detta kommer vi med all sannolikhet se fler av.

Yasin om sin inblandning i kidnappningen: Jag fick en dålig …

Yasin om sin inblandning i kidnappningen: Jag fick en dålig magkänsla | SVT Nyheter

15 apr. 2021 — Yasin Mahamoud. Arkivbild. Rapparen Yasin Byn har suttit häktad sedan nyårsafton men nekar till anklagelserna. Foto: SVT Edit …

De är båda grammisnominerade och har hyllats som rappare.I dag hördes Yasin Mahamoud och Haval Kahlil i rätten om den omtalade kidnappningen av en känd svensk artist.Båda nekar till brott.– Jag försökte bara förhala processen, säger Yasin.

Flera grammisnomineringar till åtalade Yasin – SVT Nyheter

Flera grammisnomineringar till åtalade Yasin | SVT Nyheter

22 mars 2021 — Han har prisats som årets artist på P3 Guldgalan och nominerats i flera Grammis-kategorier. Något firande av framgång på galorna blev det …

Den brottsåtalade rapparen Yasin har nu totalt fyra grammisnomineringar, bland annat i kategorin årets artist. Han står samtidigt åtalad, misstänkt för att ha varit delaktig i planeringen av en uppmärksammad kidnappning förra året.

Det här är rapartisten Yasin | SVT Nyheter

28 dec. 2021 — Rapparen Yasin Mahamoud dömdes till fängelse för att ha planerat att kidnappa artisten Einár. Domen överklagades till hovrätten.

Han har prisats som årets artist på P3 Guldgalan och nominerats i flera Grammis-kategorier. Något firande av framgång på galorna blev det dock inte. Yasin – som suttit häktad i väntan på tingsrättsförhandling i den uppmärksammade kidnappningen av Einár i Stockholm förra året – dömdes i juli till 10 månaders fängelse för förberedelse till människorov. I december släpptes han på fri fot – men förhandlingar väntar fortfarande i hovrätten.

Rapparen Yasin på fri fot – SVT Nyheter

Rapparen Yasin på fri fot | SVT Nyheter

24 mars 2021 — DEBATT. Efter Sveriges radio P3:s guldgala har många reagerat på att den för människorov misstänkte rapparen Yasin Byn nominerades och sedan …

Rapparen Yasin Mahamoud dömdes till fängelse för att ha planerat att kidnappa artisten Einár. Domen överklagades till hovrätten. Nu har han avtjänat sitt straff och släppts på fri fot, något Aftonbladet var först med att rapportera. Detta bekräftas av Svea hovrätt.

Ett regelbrott när SR och SVT hyllade Yasin – Aftonbladet

Gunnar Bergström: Jag anmäler SR och SVT för Yasin-pris

Debattören: Public service gjorde reklam för kriminalitet – mot sina egna regler

Keywords: yasin byn svt, yasin svt dokumentär, svt dokumentär yasin, yasin byn intervju svt, yasin byn svt intervju